"Kinderen en scheiding" volgens het Kinderrechtencommissariaat

Er wordt veel gesproken en geschreven over kinderen en scheiding. Het is een delicaat thema, want de opvoeding en het geluk van onze kinderen ligt ons nauw aan het hart. Dat is ook zo voor gescheiden ouders, zonder enige twijfel!

Zolang ouders samen zijn, is er vaak geen probleem. Ouders zien hun kinderen allebei graag en ze vinden het niet meer dan logisch dat de kinderen hun allebei ook graag zien. Ze ruziën niet over waar de kinderen slapen, wat ze eten, naar welke school ze gaan,....

Wanneer ze uit elkaar gaan verandert dat wel eens. Terwijl in essentie voor kinderen niets verandert aan hun liefde voor beide ouders. Kinderen zien hun ouders allebei even graag, gescheiden of niet. Ze willen niet kiezen tussen ouders, en als er veel conflict is dan lijden ze daaronder.

Een groot deel van de vragen van kinderen en jongeren die bij het Kinderrechtencommissariaat binnenkomen hebben te maken met scheidingen. Net omdat het kinderrechtencommissariaat veel contact heeft met de kinderen zelf, zijn de adviezen en standpunten die zij schrijven interessant en geloofwaardig.

Geïnteresseerd? Neemt een kijkje op de website van het Kinderrechtencommissariaat. 

Perspectieven vindt het essentieel om altijd oog te hebben voor het belang en geluk van kinderen. Contacteer ons gerust als je vragen hebt over ouderschap na scheiding, ouderschapsregelingen,...Of wanneer je denkt dat je kind het moeilijk heeft met de scheiding. Ons team helpt je graag vooruit.